Новини  //  Да бъдеш къдрав

Да бъдеш къдрав
0

Днес ще ви въведем в „къдравия” свят и ще ви обясним защо вашата коса е толкова неустоима 

Има нещо, за което всеки човек с къдрава коса мечтае поне веднъж в живота си: да я направи права! 

За последният счупен гребен, страдал в борбата със заплетената  коса или издухването развалено от дъжда, дори и на най-отдаденото на къдравата си коса момиче й минава това през ума.

Защо? Защото къдриците имат нужда от особена грижа, която зависи от стила и прическата, но и от типа къдрици.

Има ситуации, които само хора родени с грива на главата си могат да разберат …

Часове след часове прекарани с гребена и балсама, опитвайки се да разплетат заплетената си коса.

- Връзката с аксесоарите за коса? … Проблемна! Фибата изчезва в косата ви безследно и никога не се появява. Ластичетата, които оцеляват в косата ви са малко: никога нямате достатъчно от тях в чантичката си.

- Бретонът е напълно немислим … Дори и когато МОЖЕ да се получи при всички останали, при вас по никакъв начин НЕ МОЖЕ!

- Влагата е вашият най-лош врагнакъдрянето и обемът ви връхлитат почти мигновено.

- Вашите перфектни къдрици през нощта, се превръщат в изправени и рошави на сутринта.

Да бъдеш къдрав не винаги е лесно! Но какво ако някои жени, имайки предвид косите им, не са родени да бъдат опитомени? Може би те просто имат нужда от добър съвет как да изразят личността си и да разкрият потенциала на къдриците си.

Всичко започва с малко повече знания за произхода на къдравата коса: раждането на къдравата коса е малко „по-сложно” от това на правата коса. Знаете ли каква е причината?

Базира се на формата на корена. Коренът е мястото, от което излиза косъма, където кератинът, най-малката частица, която оформя структурата на косъма, се сформира. При правата коса, коренът е перпендикулярен на скалпа, което позволява на кератиновите протеини да се подреждат в един ред. Резултатът е заоблен ствол за косата, която израства права и плътна.

Ако, вместо това, коренът е под ъгъл спрямо скалпа,  кератиновите протеини не могат да се подредят в един ред и резултатът е овален и елипсовиден ствол на косата, която е неравномерна и по-малко компактна. Под колкото по-голям ъгъл е коренът спрямо скалпа, толкова по-къдрава ще се оформи косата.

 

За това къдравата коса често е суха и деликатна: колкото по-къдрава е косата, толкова по-трудно e за себума (мазна секреция на мастните жлези), който естествено присъства в косъма, да достигне цялата дължина на косъма и да осигури достатъчно хидратация по дължината и на краищата.

Да кажеш да” на къдравата коса не трябва да е сложно и съпроводено от много компромиси. С правилната насока и продукти, дори и къдравата коса може да получи правилната хидратация и подхранване, разкривайки естественото й великолепие.

Поради тази причина сме преформулирали и обогатили  Love Curl Essestial Haircare family, More Inside Curl Building Serum и Curl Moisturizing Mousse:  5 продукта, които да покриват нуждите на чупливата и къдрава коса във всеки момент на разкрасителния процес –  Love/curl шампоан, Love/curl балсам, Love/ curl крем,  More Inside Curl Building серум,  Curl Moisturizing пяна.

За да оцените своята къдрава коса, вие имате нужда от индивидуалност. Има жени, които избират мимолетния и екзотичен вид и други, които избират комфорта, не се приемат прекалено на сериозно и винаги знаят как да изразят себе си.

Още ли се съмнявате дали харесвате къдриците си? Помислете, че … и Бионсе е като вас!

ТОВА СА ПРАВИЛНИТЕ ПРОДУКТИ ЗА ВСЕКИ ВИД КЪДРАВА КОСА:

 LOVE/CURL shampoo + LOVE/curl conditioner + LOVE/curl cream +More Inside Curl Building Serum/ Curl Moisturizing Mousse

Продуктова линия: Essential Haircare Начало

 За нас

 Продукти

 Къде да купя

 Контакти


 Новини

Да бъдеш къдрав

  » повече

Летните плитки се завръщат

  » повечеВсички Новини