За Нас

Davines е семейна компания, основана в Парма, Италия през 1983г. от семейство Болати.

Тя стартира като изследователска лаборатория, която произвежда висок клас продукти за коса за световноизвестни компании.

След десетилетие на усъвършенстване и опит Davines Group създава едноименната марка продукти за грижа за косата, които се разпространяват в най-добрите салони по целия свят.

През 1996 е създаден брандът [ comfort zone ], който произвежда продукти за грижа за кожата, предназначени за първокласни СПА салони.

През 2018 е създадена марката Skin Regimen, която е специално разработена за нуждите на кожата в градска среда.

За четвърт век от своята история Davines е направила хиляди лабораторни изследвания и научни тестове и е разработила стотици продукти. Нашият научен екип не само работи върху създаването на високо ефективни и иновативни формули,  но и участва при избора на най-добрите съставки. Производството на Davines се базира на използване на естествени екологично чисти компоненти, внимателно отношение към природните ресурси и строго контролиране на качеството на продукцията. Продуктите се произвеждат с енергия от възобновяеми източници, а въздействието на  производствените процеси върху околната среда е сведено до минимум. Продуктите на Davines са със сертификат ISO 9001 и не се тестват върху животни.

Всички продукти са разработени и произведени в лабораториите на Davines в Парма, Италия.

Вдъхновени от италианската култура, изкуство и традиции, нашите продукти се отличават с оригинална и автентична концепция, която съчетава внимателно подбрани съставки с последните научни достижения. За нас качеството означава да предложим най-добрите продукти, които са произведени с отговорност и внимание към околната среда.

Нашият идеал за красота е вдъхновен от концепцията за баланс между материя и форма, а нашият стил – от простотата, хармонията и добрия вкус. Създавайки „красота“, ние искаме да насърчим хората да се грижат за себе си, за средата, в която живеят и работят, и за нещата, които обичат. Ние вярваме, че балансът между красота и устойчивост може да подобри както живота ни, така и света около нас. Водени от идеала за „устойчива красота” ние влагаме цялото си внимание при производството на своите продукти."Да бъдем най-доброто за света: да създаваме добър живот за всички чрез красота, етика и устойчивост."Slow Food Presidium: В подкрепа на oпазването на биоразнообразието Davines си сътрудничи с фондацията с нестопанска цел Slow Food Presidium, която предоставя техническа и финансова подкрепа на повече от 10.000 малки производители, за да могат да продължат да отглеждат културите, характерни за конкретните райони. Целта е да се стимулира икономиката в тези райони и да се съхранят местните традиции в областта.

Във формулите на продуктите от сериите Essential Haircare и SU се съдържат специални активни съставки, които идват от ферми, част от проекта Slow Food Presidium.

B Corp: От 2016г. Davines Group е сертифицирана като B Corporation.

За четвърт век на съществуване Davines се е превърнал в международен бранд с офиси в Парма, Лондон, Париж, Мексико Сити, Ню Йорк и Девентер. Марката се разпространява в над 90 страни и има собствени академии в цял свят, където се обучават изключителни професионалисти.